Οφείλω να: ΣτηρίΖΩ τον Βαρνάβα, ΨωνίΖΩ από τοπικές επιχειρήσεις, ΖΩ εδώ.

Η ΑΠΟΨΗ μας σε μια λαθεμένη επιλογή.

Κρίμα. Με τόσες επιλογές σε ταβέρνες στο χωριό του Βαρνάβα και της παραλίας, βρίσκουμε λαθεμένη την επιλογή του τόπου εκδήλωσης του συγκεκριμένου συλλόγου. Το σωματείο απαρτίζετε από μέλη κατοίκους που εμφανίζονται έτσι να μην βοηθούν τον τόπο τους.  Βέβαια δημοκρατία έχουμε κάνουμε ότι θέλουμε αλλά όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μήνυμα της ομάδας των Ενεργών πολιτών Βαρνάβα
για την ευαισθητοποίηση των  επιχειρηματιών και καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς.
Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό κάθε επιλογή μας να μην ρίχνει νερό στο «μύλο»  της κρίσης και της ύφεσης.
Είναι σημαντικό με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την  ντόπια κοινωνία και οικονομία είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως καταναλωτικό κοινό. Διότι η  μικρή επιχείρηση  ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής και ελληνικής οικονομίας.
 Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας να ψωνίζουμε από την  αγορά του Βαρνάβα επιτυγχάνουμε:  την στήριξη της  επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας και κυρίως προστατεύουμε, να έχουν δουλειά στον τόπο τους.
Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Να αποκτήσουμε συνείδηση υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ των τοπικών καταστημάτων.
Το άνοιγμα ενός μαγαζιού δίνει «πνοή» στην  πόλη μας, αντίθετα το λουκέτο θυμίζει μια νεκρή και μίζερη  αγορά, που κανείς δεν θέλει να περπατά  πάνω στα συντρίμμια της.
Ο Βαρνάβας ευτύχησε να έχει μια αγορά ικανοποιητική σε είδη και ποιότητα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καταστήματα μεγάλων πόλεων. Η επιχείρηση και ο καταναλωτής είναι σαν δυο χέρια ενωμένα που ενώνουν τις δυνάμεις τους και ενισχύουν την τοπική αγορά. Γι αυτό το λόγο, στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα προς όλους:
«Στον Βαρνάβα  ψωνίζω, τον Βαρνάβα στηρίζω αλλά και  Καταναλώνω ότι Παράγω».  Είναι σημαντικό το παραπάνω μήνυμα  να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη συνείδηση αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. 
Ακούτε εσείς εκεί πέρα???
Μ. Αποστολόπουλος